Onze stadswandelingen

Al onze originele stadswandelingen vertrekken vanuit een ongewoon perspectief. Wij bieden jou er 6 aan, elk met een specifieke invalshoek. Neem even de tijd om ze te overlopen. 

"Met de ugen van ne Brusseleir"

Of de stad en haar charmes verkennen vanuit een merkwaardige invalshoek: door de ogen van een Brussels Ketje! Met ons groot hart voor onze stad als geboren en getogen Brusselaars, zal deze wandeling een authentieke onvervalste ervaring zijn. De straten van Brussel met hun verhalen.

Puur Brussel…

Wat kan je verwachten? Een wandeling langsheen onze favoriete plekken. Tevens snuiven we de Brusselse lokale cultuur op en haar welbekende nonchalance, vertellen vermeldenswaardige anekdotes en luchtige verhalen en zoeken verborgen stadspareltjes en curiositeiten op. Kortom, "walk in our shoes for a moment"? Een rondleiding die de innemendheid van de stad ontsluiert!

"Van de Nord no de Midi"

Of een onalledaagse ontdekking van een ietwat intrigerend stukje Brussel waar de Zenne loopt of beter …liep. Is gekend door velen en toch totaal onbekend. 

Een letterlijke ongewone rondleiding…

Wat kan je verwachten? De wandeling start aan het Zuid, daar waar de Zenne Brussel omarmt. Klein en Groot Eiland, Sint Jacobswijk, Beurswijk, Alhambrawijk, Broekwijk etc. passeren allemaal de revue evenals de voetgangerszone en de Centrale Lanen welke ontelbare schatten her- en verbergen, om zo te eindigen in de befaamde Noordwijk. Meeslepend en razend interessant!

"Van Huug no Lieg"

Of, een fascinerende verkenning doorheen het hart en de ziel van de oude stad. Een boeiende kijk op het verleden vanuit de Bovenstad met de passende Koninklijke grandeur naar de Benedenstad of de gemoedelijke buik van Brussel, waar de stad leeft en bruist. 

Een vermakelijke hapklare kroniek…

Wat kan je verwachten? We starten aan de Zavelwijk om vervolgens de wandeling verder te zetten richting Koninklijke Wijk en de Coudenberg met haar Bourgondisch verleden, om zo het middeleeuws Ilot-Sacré in te duiken, dan richting buik van de stad, namelijk: St Gorikswijk, St Katelijnewijk, Dansaertwijk en eindigen doen we op de gezellige Vismarkt. Verbazingwekkend!

"Mix the City"

Of, het exploreren van een grootstad en het ontrafelen van haar opmerkelijke urban culture. Brussel, hoofdstad van België en Europa, een ietwat onstuimige gastvrije kosmopolitische wereldstad op mensenmaat, een steeds muterende "scène" van contrasten met een enorme diversiteit zowel qua inwoners als buurten, architectuur, gastronomie, etc. Kortom, een ware cultuurmix met een unieke identiteit. 

Wat maakt Brussel zo uniek? 

Wat kan je verwachten? We zoomen in op het kosmopolitische en multiculturele van de metropool, het kruispunt der culturen, het stadsleven, de dynamiek van de stad, de nieuwe stadsontwikkelingen en, op het boeiende hedendaagse Brussel met haar meervoudige uitdagingen voor de toekomst. M.a.w., waarom is Brussel…Brussel geworden en hoe zal ze zich verder ontplooien? Boeiend, pakkend en verhelderend!

"The City Cruise"

Of, een gemoedelijke, ongedwongen rondvaart…te voet doorheen het prachtige oude centrum van de stad. Je zult op een zorgeloze manier vergezeld worden langsheen de verschillende bezienswaardigheden en volop genieten van de stad. 

Een ontspannende rondvaart …op wandelschoenen!

Wat kan je verwachten? Deze wandeling bied je de mogelijkheid om de hotspots, de architectuur zoals de unieke Art-Nouveau maar ook het Neo-Classicisme, de typische Brusselse sfeer, de trendy plekjes, evenals de lokale culinaire smaakverwenners, samen te aanschouwen en dit doorspekt met hartige anekdotes. We vertrekken in de buurt van de Oude Graanmarkt om via de Grote Markt en de Zavel te eindigen in de volkse Marollen. Heerlijk genieten! 

Voor onze Nederlandse buren

Een verrassende en boeiende wandeling doorheen jullie ... voormalige Hoofdstad.

"De Oranje wandeling in Brussel"

Met onze sympathieke Nederlandse buren hebben we veel meegemaakt destijds. Zullen we even de gemeenschappelijke historische verhalen en anekdotes aanhalen? Ons collectief geheugen zal inmiddels aangescherpt worden.

Wat kan je verwachten? Een keileuke wandeling met een City Cruise aanpak ... vol verrassingen!

"Onze Extraatjes"

De Memory Lane Tour: Heb je Brussel al lang geleden eens bezocht? Of vroeger in de stad gewoond? En wil je opnieuw ondergedompeld worden in…oude herinneringen? Laat ons weten wat jou kan plezieren!

De Slow City Tour: Ben je hier voor een business-trip? Wat verpozing nodig? Wij stellen jou een ontspannende break voor, namelijk: een compacte wandeling op maat dicht bij jouw hotel of verblijf. Relax, enjoy and take your time!

De Brussel Op Maat Tour: Wetende dat Brussel zo veel te bieden heeft en je misschien een specifieke buurt of wijk wenst te verkennen - denk aan de Marollen, Tour & Taxis, Atomium, Flagey en de Squares, Louisa- en Chatelainwijk, Europa- & Leopoldswijk, Sint-Gillis,… laat het ons weten. Wij zullen dit bekijken en een voorstel uitwerken rekening houdend met onze specifieke aanpak.

Keuze gemaakt?

                             We kijken er met veel enthousiasme naar uit om jullie te mogen vergezellen!